maanantai 17. lokakuuta 2016

Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp teltta.

Tuli hommattua tuommoinen Helsportin kevyt teltta kolmelle, jolloin tilat riittävät todella hyvin kahdelle. Painoa teltelle tulee pussissa 2kg  ja pussin mitat n.33x16cm.
Tässä alkovi on reilun kokoinen, joten rinkat mahtuu sadesuojaan ja vielä jää tilaa yhdelle istua.
Teltan mitat avattuna n.185x420cm.


Ensiksi pystytetään pääliteltta, joka kovassa tuulessa vaati malttia, taikka toisen ohjaamaan keppejä, ettei juutu telttakankaaseen.
Sen jälkeen kiinnitetään sisäteltta kaarien kohdilla oleviin hakasiin.
Tuuletus toimii todella hyvin ja helppo sulkea tarvittaessa.
Sisäteltasta löytyy pikkutavarataskut molemmilla sivuilla.

Tätä siis tuli testattua reilussa myrskyssä ja itse epäilin kestävyyttä, mutta teltta pysyi moitteitta pystyssä. Tosin myrsky pöllytti telttojen väliin kuivaa maata, joka ei siis tullut sisään, mutta piti myöhemmin pestä pois.

Piti hyvin sadettakin, tosin rankkasateessa en ole vielä päässyt kokeilemaan.

Toisekseen alkovissahan ei ole pohjakangasta, joten itse käytin  sadeviittaa, mutta suosittelen tuommoisen footprintin hommaamista.
Tämmöinen tuli itsekkin hommattua, koska lisää teltan kestävyyttä, estää pöllyämistä, lisää pisara-arvoa ja helppo sujauttaa teltan alle. Kasvattaahan tuo kuormaa, mutta ei niin hirveästi.
pussi painaa 613g ja pakkautuu n.24x15x4cm:n pussiin.
 Kevyttä telttaa reilulla tilalla hakevalle voin reilusti suositella, kunhan muistaa että suomalaisessa metsässä näin ison teltan pystyttäminen ei onnistu ihan joka paikkaan.

Edittiä: Tämä teltta vaihtui toiseen. Koska vanhemmiten tästä sai tilkitä ompeleet ja pinnoittaa kerran vuodessa, satoi tai ei. Keskiosan kangas taisi hieman venyä, kun jäi helposti roikkumaan. Muuten teltta pysyi ehjänä.



6 kommenttia:

  1. Vieläkö teltan omistat? Onko tullut käyttökokwmuksia lisää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teltta vaihtui tälle kaudelle korkeampaan ja raskaampaan. Tuosta vanhasta sai kyllä tilkitä ompeleet ja pinnoittaa kerran vuodessa, varsinkin jos edellinen on ollut sateinen. Muuten teltta pysyi ehjänä.

      Poista
  2. Heippa! Millä olet telttaa pinnoittanut? Kyseinen majoite kiinnostaa kovasti, ilmeisesti ei vaan valmisteta enää. Vieläkö sinulla teltta on, ja jos on, olisitko kiinnostunut sen myymisestä?
    T: Eveliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granger's Fabsililla silloin kun vielä sai ja nykyään Savotan telttakyllästeellä. Teltan myin jo tovin sitten ja nykyään käytössä saman vaömistajan teltta peruskankaalla...

      Poista
  3. Selvä homma! Kiitos. Tuosta voisi vähän aavistella että superlight päällikangas ei ehkä ole se käyttäjäystävällisin?

    VastaaPoista