Aineksina:
2804 g sahtimallasta.
304 g Tuoppi kaljamallasta.
18 g katajaa + kuurnanpohjallinen.
6 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
Mäski tehty 6 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi,
johon lisätty 18g katajaa ja kaikki maltaat suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tästä otettu vierrettä 6,8 litraa ja kuurnanpohja ollut peitettynä katajalla.
Käytetty huoneenlämmössä reilu 1,5 päivää josta lapottu n.6,5 litraa kanistereihin.
Kanisterit käyneet 10 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.
Mörkösedän kotisahti. 9,4%.
14112018/1.1
Mahongin ruskea.
Tuoksussa reilusti mallasta, jossa hitunen suklaata ja banaania.
Alkuun miellyttävän tahmeaa mallasta.
Keskivaiheilla hentoa suklaata ja menee hieman siirapin puolelle.
Lopussa viljaa ja kevyttä banaanisuutta.
Hieman alkoholisuus muistuttaa lämmöllä nielussa.
Suuhun jää miellyttävän makea mallas.
Lämmetessään pysyy yllättävän avoimena.
Tässä alkaa olla maut kohdillaan.
Kataja on enemmänkin raikasteena, kuin makuna, niin on miellyttävän helppo ja kevyesti juotava.
Arvosana:4/5.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti