Aineksina:
2804 g Sahtimallasta.
288 g Ruismallas WEYERMANN Rye Malt Pale. (4-10 EBC).
201 g Tuoppi kaljamallasta.
1 dl Karpaloa (pakastettuja).
0,5dl Puolukkaa (pakastettuja).
6 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
Katajaa kuurnanpohjallinen.
Mäski tehty 6 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi,
johon lisätty kaikki maltaat ja jäätyneet marjat suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tästä otettu vierrettä n.6,7 litraa ja kuurnanpohja ollut peitettynä katajalla.
Käytetty huoneenlämmössä reilu 1,5 päivää josta lapottu n.6,3 litraa kanistereihin.
Kanisterit käyneet 10 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.
Mörkösedän Joulusahti 7,6%.
20122018
Todella reilun punertavan ruskea.
Tuoksussa viljaa, hitunen spelttilakua ja banaania, sekä hieman marjaa taustalla.
Alkuun siirappisen paksua viljaa.
Keskivaiheilla hieman banaania ja vienosti viljalakua.
Lopussa marjaa ja ruista aavistuksen happamana.
Suuhun jää täyteläinen vilja, marjalla, banaanilla ja rukiin mausteisuudella.
Lämmetessään marjat lopussa vahvistuvat.
Tästä tuli todella täyteläinen ja marjojen happamuus jää jälkimauksi,
sekä reilu ruis tuo miellyttävän viljaisuuden.
Arvosana:3+/5.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti