lauantai 8. joulukuuta 2018
Röystä. Lanttulaatikkomallasjuoma Mörkösedän tekemänä. (05122018).
Tämän tarina alkoi kaverin kanssa keskustellessa, että joululaatikoista voi tehdä pizzapohjan ja siitä siirtyi juttu kaverilla lanttulaatikko-olueen.
Röystä on kuulemma se tunne nielussa, mikä tulee lantun närästyksestä.
Tai ainahan saa kuvitella, että on pröystäilevä.
Aineksina:
800 g sahtimallasta.
57 g Tuoppi kaljamallasta.
390 g lanttulaatikkoa.
n.2 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
Mäski tehty 2 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi,
johon lisätty kaikki maltaat ja lanttulaatikko suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämähän meni tällä lanttulaatikkomäärällä niin jähmeeksi, että vesi ei tullut läpi.
Vierrettä otettiin lopulta n.2,5 litraa musliinikankaalla puristamalla.
Käytetty huoneenlämmössä n.2 päivää, josta lapottu n.2,2 litraa kanisteriin.
Kanisterit käyneet 10 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.
Röystä. 5,6%.
05122018/1
Kuraveden värinen ja tietyssä valossa muistuttaa karamellikastiketta.
Tuoksussa toffeeta, kermakarkkia ja taustalla mallasta.
Alkuun toffeinen ja muistuttaa Omar-karkkia.
Keskivaiheilla kermatoffeeta ja mallasta.
Lopussa hieman happamuutta ja hitunen banaania.
Suuhun jää toffeekaramelli.
Lämmetessään hieman tasapaksuistuu ja saa kevyttä kevyttä sitruksisuutta loppuun.
Tämä on kaikista ennakkoluuloista riippumatta yllättävän maukas ja poikkeaa siitä,
mitä voisi kuvitella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti