Aineksina:
2804 g sahtimallasta.
304 g Tuoppi kaljamallasta.
18 g katajaa + kuurnanpohjallinen.
6 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
Mäski tehty 6 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi,
johon lisätty 18g katajaa ja kaikki maltaat suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 45 minuuttia.
Tästä otettu vierrettä 7 litraa ja kuurnanpohja ollut peitettynä katajalla.
Käytetty huoneenlämmössä reilu n.1,5 päivää josta lapottu n.6,8 litraa kanistereihin.
Kanisterit käyneet 10 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.
Mörkösedän kotisahti. 6,9%.
13012019/1.1
Mahonginruskea.
Tuoksussa mallasta, banaania ja hieman raikasta katajaa.
Alkuun miellyttävän maltaisa, jähmeällä suutuntumalla.
Keskivaiheilla aavistus suklaatoffeeta ja banaania.
Lopussa aavistus raikasta katajaa ja viljaisuutta.
Suuhun jää miellyttävän makea mallas, jota kataja raikastaa ja hieman banaanikarkkia.
Lämmetessään maltaistuu.
Tämä on miellyttävä.
Arvosana:4/5.
Kahteen kertaan lapottuna sahti ei tuppaa kestämään viikkoakaan, niin testimielessä lapposin suoraan yhteen pulloon ja toisella lappoamisella
laitoin sakkaa pulloon.
Nämä siis ovat viikon olleet jääkaapissa säilytyksessä. Lisäksi toisella lappoamisella laitoin sahtia pakkaseen kahdeksi viikoksi.
Hieman on öljy lähtenyt erkanemaan.
Tuoksultaan pyöreämpi ja kevyesti simaistunut.
Maultaan tunkkaisempi, pyöreämpi ja alkoholisempi.
Vielä nippanappa juotavissa, mutta aivan ehtoolla.
Lisätyllä sakalla.
Kaataessa sakka lähti irti, joten kolmannes pullosta meni hukkaan.
Tuoksussa hieman rusinaa.
Maultaan vielä ihan kelpo, tosin hieman pyöristynyt ja tuhnuistunut.
Säilyisi vielä...?
Lähempänä viikko sitten maistettua, kuin suoraan lapottu.
Pakastettu 2 viikkoa.
Sulatettu vuorokauden jääkaapissa.
Hieman maku on pyöristynyt ja suklaistunut,
mutta hyvin maukas ja juotavissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti