torstai 26. joulukuuta 2019

Mörkösedän Joulusahti 2019.



Aineksina:
2807 g Sahtimallasta.
140 g  Ruisrouhetta.
180 g Tuoppi kaljamallasta.
1,5dl Puolukkaa (pakastettuja).
6 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
20 g katajaa + kuurnanpohjallinen.
6,4g Northern Brewer humalapellettejä. 

Mäski tehty 6 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi ja
johon lisätty kaikki maltaat, ruis, jäätyneet marjat ja 20 g katajaa suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 60 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 60 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 60 minuuttia.
Tästä otettu vierrettä n.5,5 litraa ja kuurnanpohja ollut peitettynä katajalla,
jonka päällä ollut 6,4g Northern Brewer humalapellettejä.
Mäski meni betoniksi, jonka takia vierrettä tuli otettua alle kuusi litraa.

Käytetty huoneenlämmössä n.1,5 päivää josta lapottu n.5,3 litraa kanistereihin.
Kanisterit käyneet 12 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.

Mörkösedän Joulusahti 7,9%.
09122019
Mahonginruskea.
Tuoksussa mallasta, ruista, toffeeta, banaania ja pientä hedelmäisyyttä.
Alkuun maltaisa, rukiinen ja hitunen hunajaa.
Keskivaiheilla ruista, hedelmäisyyttä ja hieman puolukka vilahtaa.
Lopussa banaanitoffeeta ja katajaa.
Suuhun jää toffeemallas banaanilla ja hieman hunajan vivahteisella rukiilla,
sekä aavistus hapanta marjaa nieluun.
Lämmetessään puolukka tulee esiin.
Tämä on tuhdin rukiinen, mutta marjaisuus jää jalkoihin jä lämmetessää menee turhan happamaksi.

Arvosana:3/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti