torstai 21. toukokuuta 2020

Riippumattoilua DD Hammocksilla.


Miettiessäni riippumaton hommaamista, päädyin DD Travel Hammockiin, koska kiinteä hyttysverkko, tuplakangas alaosassa (voi käyttää tavallista makuuaslustaa) ja vedenpitävä kangas mahdollistaa käytön bivvy-pussina. Painohan tällä on 1,17 kg.
Tämän ripustamista kannatta harjoitella ja vaikka katsoa video, että saa kulmat kohdilleen.
Ennen hyttysverkon asennusta on myös hyvä tarkistaa narujen tiukkuus (varsinkin maton päädyissä)  menemällä päälle istumaan ja katsomalla ettei matto valahda maahan asti.
Lisäksi kannattaa laittaa jalkopääty hieman päätä ylemmäksi, niin pysyy maatessaan paremmin paikoillaan.
Oikein ripustettuna mukava majoite ja asentoa pystyy muuttamaan helposti, sekä olemaan kyljellään.

Tietysti tässä tuli mutkia matkaan, koska hikoan reilusti, niin kangas ei hengittänyt tarpeeksi, jolloin muutuin "hillosipuliksi". Tätä ongelmaa ei kaverillani ollut, joka käyttää vieläkin Travelia.
Tähän ratkaisuksi hommasin Frontlinen, joka on vastaava kuin edellinen, mutta ei vedenpitävä. Tämän kanssa on nyt tullut yövyttyä ja "hillosipulinakaan" ei ole tarvinnut olla.
Näissähän on sisäpuolella kaksi taskua per pääty, niin saa vaikka kännykän ja silmälasit hyvin säilöön.
Hyttysverkosta löytyy tukitangon kohdalta riiputuslenkki valoille ja yms...

Tarpiksi valikoitui 3x3 metrinen 950 gramman painolla (harjanaru tulee päälle). 
Väreiksi tuli vihreä, joka sointuu hyvin metsään ja multicam mitä moni ohikulkija ei ole huomannutkaan. Tarppi on yllättävän äänetön. Tässäkin löytyy videoista hyviä vinkkejä ripustamiseen ja kireäksi saamiseen.

Kaverini usein palellessa heräsi kiinnostus Underblankettiin (painaa 950 g). 
Tämän kanssa on mukavempi nukkua, kuin normi makuualustan. Blanket myös koteloituu mukavasti maton ympärille, niin on miellyttävän lämmin. Tämän kanssa tekee helposti virheen laittaessa maton liian tiukalle, jolloin matto ei tee tarpeeksi mutkaa. Blanketti jää tällöin keskeltä irti eikä tietenkään lämmitä kunnolla. Kaverin mielestä blanket on ehdoton lisävaruste palelevalle, kun maton mukavuus pääsee oikeuksiinsa.

Kyllähän tämä kokonaisuus vie tilaa ja painaa, mutta on tietyissä tilanteissa/paikoissa aivan lyömätön. (Pohjoisimpiin avotuntureihin mennessä tämän voi kyllä unohtaa!).
Tätä majoitusvaihtoehtoa harkitessa on hyvä muistaa, että ei ole yhtä tuulitiivis ja lämmin, kuin teltta. Tosin vaatetuksella ja hyvällä makuupussilla pääsee pitkälle.
Pakkausten mittoja en ilmoita, kun pussista ottamisen jälkeen en ole koskaan saanut niitä yhtä pieniksi (kuin valmistaja lupaa). Aina olen ne kyllä pusseihin saanut. Lisäksi useamman pienen pussin saa helpommin sijoitettua rinkkaan, kuin yhden ison telttapussin. 
Omasta mielestäni mukavin tapa nukkua luonnossa, kun selkään ei kohdistu painetta, eikä kädet ja paikat puudu.


Traveller (alimmainen) ja Frontier ei juurikaan eroa toisistaan.

Tuplakangaspohja ja tasku.

Tarpit ja multicam uppoaa hyvin metsään.

Underblanket.

Kyllä tästä kelpaa herätä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti