perjantai 18. syyskuuta 2015

"Brittiläiset" aamias toastit.

Tuosta on hyvä alkaa, elikkä:
-Paahtoleipää. Menee kolme siivua per toasti.
-Munia. Menee yksi per toasti.
-Cheddaria. Itse valitsin tuon 1170:n, koska mielestäni sopii hyvin ruokiin. Yksi pala riittää aikalailla 10-12:sta toastiin.
-Mustamakkaraa. Roheella 400 grammalla tekisi 9-10toastia.
-Pajuniemen luomu aamiaspekoni (tämä on parasta). Paketi riittää noin kuuteen toastiin, jos vain pistää maltilla.
-Heinzin pavut. Purkki riittää varmaankin kahteenkymmeneen toastiin.
-Tomaatteja ja mielellään isoja. Menekkinä varmaankin puoli tomaattia per toasti, mutta riippuu myös tomaattien koosta.
-Herkkusieniä ja nämäkin saisi olla isoja. Näitäkin menee varmaankin puolikas per toasti.
-Mallasviinietikkaa.
-Öljyä.
-Suolaa.
-Paprikajauhetta.
-Pippuria.
-Pizzamaustetta.

Ensimmäiseksi tomaatit paahtoon, joten uuni lämpeämään 150:een asteeseen.
Sitten tomaatit pesten ja siivuiksi.
Itse leikkasin miehekkäästi 3-6 millimetrin paksuisiksi, eli ei tarvitse viivotinta.
Seuraavaksi öljytään leivinpaperi.
Luraus öljyä leivinpaperille ja saa helposti talouspaperilla hierottua jokapuolelle.
 Tomaatit pellille ja maustaminen. Elikkä ripaus suolaa ja pikkusen pizzamaustetta pälle.
Sitten vain uuniin. Aikaa vie n.30-40 minuuttia. Luukkua saa myös availla välillä, jotta kosteus pääsee ulos.
Seuraavaksi sienien pesu ja siivutus. Voi olla roheeta 1-2 senttimetrin siivua, kun kutistuvat reilusti paistaessa.
Sienet maustoin vain suolalla ja pippurilla.
Sopivasti tomaatteja odotellessa voi raastaa juuston valmiiksi.
Raastoin juustosta vain puolet ja olisi riittänyt yli kolmeen toastiin.
Tovin kuluttua voikin ruveta paistelemaan.
Elikkästä aloitetaan pekonista ja sienistä.
Puolessa välissä pekoinen paistoa voi pistää pavut lämpemään pienellä lämmöllä.
Pavut tovin kuplittuaan tiivistyy ja ovat valmiita annokseen.
Pekonit pysyy suhkot hyvin lämpimänä kupissa liedellä (levyä ei siis pidetä päällä, vaan kuppi vain pannun viereen).
Tomaattien ollessa melkein valmiit voi uunin sammuttaa ja siirtää sienet sinne, niin pysyy lämpöisenä.
Sueraavaksi pekonien paiston jälkeen paistetaankin makkarat.
Nämä leikkasin vinoittain, jotta saataisiin isompi pintaala.
Tomaatit voi nostaa uunista pois....
Munathan paistetaan yhdeltä puolelta ja päälle ripaus suolaa.
Kolme siivua leipää paahtimeen ja kasaus voi alkaa.
Siivun päälle pari lusikallista papuja.
Seuraavaksi hyppysellinen juustoa.
Seuraavaksi makkarasiivut.
Sueraavaksi taas hyppysellinen juustoa ja sitten tomaatit.
Seuraavaksi leivänsiivu ja hyppysellinen juustoa.
Sitten sienet.
Taas hyppysellinen juustoa ja pekonit.
Seuraavaksi muna ja siihen päälle pieni loraus mallasviinietikkaa.
Sitten vain kansi päälle ja nauttimaan.
Meinasin näitä popsia kolme, mutta kahdessa oli jo tekemistä.....
Tarkkavaaiset varmaankin huomasivat, että tein makkaraa, sieniä ja tomatteja reilusti...
Niin tämähän vain sen takia, että voi baari-illan jälkeen pistää roippeet suoraan leivän väliin.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti