Aineksina:
2804 g sahtimallasta.
304 g Tuoppi kaljamallasta.
18 g katajaa.
6 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
Mäski tehty 6 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi,
johon lisätty kaikki katjat ja maltaat suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen, jossa haudutettu 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen, jossa haudutettu 45 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen, jossa haudutettu 45 minuuttia.
Tästä otettu vierrettä 6,3 litraa.
Käytetty huoneenlämmössä 2 päivää josta lapottu n.6 litraa kanistereihin.
Kanisterit käyneet 10 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.
Mörkösedän kotisahti. 10,8%.
20062018/1.
Punamullan värinen.
Tuoksussa mallasta, hieman hedelmää ja hitunen banaania.
Alkuun maltainen.
Keskivaiheilla hedelmäinen.
Lopussa kevyttä, viljaisan hapanta mallasta ja hieman banaania.
Suuhun jää miellyttävän hedelmäinen mallas pienellä banaanilla.
Hieman lisää katajaa olisi kaivannut.
Arvosana:3+/5.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti