Tarvitaan:
3,5dl mäskiä (sahdista saa maukkaampaa).
3dl piimää.
30g hiivaa.
0,5dl siirappia.
1,5tl suolaa.
n. 10dl hiivaleipäjauhoa.
50g voita.
1. Lisää lämpimään mäskiin haalea piimä, suola, siirappi ja murennettu hiiva.
Alusta jauhoilla melko napakaksi taikinaksi.
Lisää pehmeä voi alustuksen loppupuolella.
2. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Vaivaa taikinaa, jaa haluamasi kokoisiin osiin ja pyörittele sämpylöiksi.
Anna kohota, pistele haarukalla muutama reikä ja paista n. 30-35min 200°C.
(Jos teet 3-4 limppua, paistoaika on 40-60min 175-200°C.)
4. Voitele sämpylät siirappivedellä paistamisen lopussa (tulee kiiltoa pintaan).
Valmiin leivän pohja kumahtaa sormella koputtaessa.
Lisäksi nämähän ovat parhaat hampurilaissämpylät!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti