sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Mörkösedän kotisahti (07062019).


Aineksina:
2804 g sahtimallasta.
304 g Tuoppi kaljamallasta.
6 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
6,2g Northern Brewer humalapellettejä. 
Katajaa kuurnanpohjallinen.

Mäski tehty 6 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi,
johon lisätty kaikki maltaat suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu
makuupussiin käärittynä 48 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu
makuupussiin käärittynä 48 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu
makuupussiin käärittynä 48 minuuttia.
Tästä otettu vierrettä 6,1 litraa ja kuurnanpohja ollut peitettynä katajalla,
jonka päällä ollut 6g Northern Brewer humalapellettejä.

Käytetty huoneenlämmössä reilu n.1,2 päivää josta lapottu n.6 litraa kanistereihin.
Kanisterit käyneet 10 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.


Mörkösedän kotisahti. 7,6%.
070620119/2

Suklaan ruskea.
Tuoksussa mallasta, suklaata, banaania ja melkein havaitsematonta sitrusta.
Alkuun runsaan maltainen.
Keskivaiheilla suklaata ja banaania.
Lopussa viljaa, mallasta, sekä pienen pientä sitrusta ja hunajaa.
Suuhun jää miellyttävä mallas pienellä sitruksella.
Lämmetessään viljaistuu.
Tämän humalointia ei meinaa huomata, muuten kuin mitättömästä sitruksesta, mutta miellyttävän maltaisa.

Arvosana:4-/5.


1 viikon säilytyksellä jääkaapissa.
Toffeistunut, sekä saanut hunajaa ja sitrusta. eli humalat esille. 


2 viikon säilytyksellä jääkaapissa.
Vetistynyt ja raikkaus osittain kadonnut, sekä lopussa hieman happamuutta.
Aika ehtoolla ollaan. 


3 viikon säilytyksellä jääkaapissa
Väriltään hailakoitunut ja punaistunut.
Tuoksu on oikeastaan pelkkää toffeta.
Maku vetistynyt ja viljaisesti happamoitunut koko matkalta. 
Joku varmaan joisi tämänkin, mutta itsellä jäi juomatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti