tiistai 26. marraskuuta 2019

Napostelulautanen kurpitsalla.


Elikkä paahdettua kurpitsaa, Atrian mustapippuri vuolukanaa, Estrella spicy chili nutseja ja goudaa (saisi olla suhtkoht kovaa).

Elikkä juusto leikataan kuutioiksi ja vuolukana, sekä pähkinät annostellaan kuppeihin.
Mutta ensiksi kannattaa tehdä kurpitsa, koska siinä menee tovi.

Paahdettuun kurpitsaan tarvitaan:
-Kurpitsa, nyt oli myski, kun muuta ei ollut, eli saa ottaa minkä haluaa.
-Rapsiöljyä muutamat lusikalliset.
-Hieman suolaa.
-Paprikajauhetta.

Mitenkäs kurpitsa tehdään?
  1. Halkaise myskikurpitsa pitkittäin kahtia.
  2. Poista siemenet ja rihmasto.  Tähän lusikka on kelpo työkalu.
  3. Poista kuoret veitsellä.
  4. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja laita kuutiot kulhoon.
  5. Lisää öljy ja sekoita lusikalla, taikka kädellä. Öljyä sen verran että kuutiot ovat ohuesti pinnoitettu.
  6. Lisää suolaa oman maun mukaan ja sekoita, tosin hirveästi ei kannata laittaa.
  7. Lisää paprikajauhetta sen verran että hieman kurpitsan väri muuttuu (noin pari pikku lusikallista).
  8. Aseta leivinpaperi pellin päälle. Levitä kurpitsakuutiot sen päälle siten, etteivät ole kiinni toisissaan. 
  9. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Elikkä kunnes kuutiot ovat pinnalta rapeita ja väriä saaneet. 
Tähän sopii kylkeen maltaiset lagerit ja alet.
Siidereistä talliset.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti