Nakkipiiloihin tarvitsee:
-Lehtitaikinaa.
-Prinssinakkeja.
-Emmentaljuustoa (Kuusamon juuston mustaleima emmental on osoittanut kivan voimakkaan makuiseksi).
-Kananmunan.
Aloitetaan ottamalla taikinat sulamaan leivinpapereille.
Sulattuaan leikataan levyt neljään osaa.
Leikattu osa on nakille liian pieni, niin sitä pitää hieman kaulita leveys ja pituus suunnassa. Tällöin saa taikinaan myös hieman sitkoa, jolloin ei ole niin murenevaa puuhaa syödä nakkiksia.
Uunin voi laittaa lämpeämään 225-asteeseen (200 toimii myös).
Juustohöylällä siivuiksi.
Kiepsauta juusto nakin ympärille.
Kierrä taikina näiden ympärille ja voitele vedellä loppupää, niin liimaantuu paremmin kiinni.
Paina taikinan reunat kiinni, jotta nakin päät menevät piiloon.
Valmis paketti leivinpaperille sauma alaspäin.
Kun kaikki on tehty, niin riko muna lasiin ja sekoita rakenne rikki.
Voitele nakkikset kevyesti munalla.
Laita lämpimään uuniin ja paista kypsiksi (eli hieman rusehtava paistopinta).
Levyt on hyvä sulattaa ennen käsittelyä.
Siivuta levyt 4-osaan.
Taikina siivu on liian pieni nakille.
Kaulitsemalla menee nakin kokoiseksi.
Kuvassa leikattu taikina, pituus-kaulittu ja leveys-kaulittu (valmis).
Siivuta juusto. Palasta tulee juuri sopivan koikoinen siivu.
Kiepsauta juusto nakin ympärille.
Kiepsauta taikina nakin ympärille.
Voitele reuna hieman vedellä, niin pysyy kiinni.
Päädyt jäävät auki, niin ne pitää painella kiinni.
Valmiit tuotokset sauma alaspäin leivinpaperille.
Riko muna kuppiin ja sekoita sen rakenne rikki.
Sitten voitele nakkikset kevesti munalla.
Sitten nakkikset uuniin paistumaan.
Ei vielä valmiita.
Valmiit nakkikset. Hieman kannattaa antaa jäähtyä ennen nauttimista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti