tiistai 11. helmikuuta 2020

Haix Airpower P9 Desert.


Hieman kokemuksia tuommoisista Haixin P9 kengistä, jotka ovat olleet minulla nelisen vuotta epäsäännöllisesti käytössä. Näiden ostossa houkutteli lisää hengittävyyttä tuovat kangasosat ja kalvoisuus, jotta kosteus pysyisi hieman ulkona, sekä näissä on kannan päällä jousto-osat mäkistä maastoa silmällä pitäen.

Omaan jalkaan hieman kapeat, mutta hissuksiin sisäänkävelemällä sai venytettyä.
45 koossa varren korkeus 19cm ja takaa 18cm. Tosin omaan makuun saisi olla yhden lenkin korkeammat, koska varsinkin puuterilumi menee varresta sisään. Painoa näillä on 1674g kappale.

Nupukki on hyvin kestänyt käyttöä ja nahasta ei paista pienet viillot samalla lailla kuin sileässä nahassa.Tosin en ole löytänyt mitään pinnoitetta, mikä olisi pitänyt nahat vaalean hiekan värisenä, vaan kaikki ovat tummentaneet reilusti. Kannan jousto-osat ja kankaat ovat myös kestäneet hienosti.

Kalvothan näissä on Goretexin, mutta reilussa vuodessa olivat siinä kunnossa, etteivät pitäneet kosteutta. Lisäksi sisävuorauksen sisäsyrjällä on pieni ommeltu pala, jonka huomaa huonoilla sukilla jalan hiotessa.

Pohjathan näissä rullaa ihan hyvin kovallakin alustalla, vaikka aika jäykät ovatkin. Talvipito oli mielestäni parempi, kuin X21:ssä. Kuvionti on harva, mutta silti sinne jää välillä metsää (oksia & yms...) väliin ja varsinkin lumi. Näissä oli hyvä pito kivillä ja kostealla, mutta muutaman vuoden jälkeen pohjat menivät kovaksi/liukkaaksi. Pohjien keskiosa on kiivetessä aika tunnoton ja hieman keinuva. Pohjat ovat kyllä kestäneet kulutusta hyvin.

Elikkä. jos unohtaa kalvoisuuden ja haluaa kohtalaisen hyvin hengittävät maiharit kaupunkiin, taikka kuiviin olosuhteisiin, niin tässä kelpo vaihtoehto.
Itse en toisia osta.

Kengät ovat kestäneet käyttöä hyvin
ja kantojen joustot ovat omaaan mieleen hyvin tarpeelliset.

Pohjat ovat kestäneet hyvin kulutusta, mutta kerää oksia ja keskiosa kiivetessä on hieman tunnoton.
Lisäksi tulivat aikaa myöten kostealla ja kalliolla hyvin liukkaiksi.

Kalvot pettivät hyvin pian ja kaikki kosteus tulee sisään.

Tuommoinen kankaanpala ommeltu sisäsyrjään, jonka huonoilla sukilla
hiotessa huomaa!

Vaalea hiekan sävy katoaa pinnottaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti