sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Mörkösedän kotikalja (22122019/2).



Aineksina:
3 dl Tuoppi kaljamallasta.
2 dl sokeria.
5 l vettä.
6 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
2,4g Northern Brewer humalapellettejä. 

Mitattu sokeri ja mallas astian pohjalle (astian tulee kestää lämpöä).
Kiehautettu 5 litraa vettä, joka kaadettu sokerin ja maltaiden päälle.
Annettu olla ja jäähtyä 37-asteiseksi.
Tämän jälkeen murrettu hiiva päälle ja samalla kipattu humalapelletit perään.
Käynyt noin vuorokauden, jonka jälkeen siivilöity musliinikankaan läpi.
Pullotettu ja siirretty vuorokaudeksi kylmään jälkikypsymään.


Mörkösedän kotikalja.
22122019/2
Samea ja suklaan ruskea.
Tuoksultaan rukiin maltainen.
Alkuun Tuoppi kaljamaltainen.
Keskivaiheilla aavistuksen sitruksinen ja hunajainen.
Lopussa hieman ruista, rusinaa ja luumua.
Humalointi olisi voinut olla reilumpi, kun nyt tekee hieman liian pienen vivahteen.
Tosin raikastaa kaljaa tälläkin määrällä.

Arvosana:3+/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti