Aineksina:
2518 g Sahtimallasta.
512 g Karamellimallasta 50.
100 g Tuoppi kaljamallasta.
120 g Pensasmustikkaa.
8 g Suomen Hiivan tuorehiivaa.
7 g katajaa + kuurnanpohjallinen.
5,1 g Northern Brewer humalapellettejä.
1 g Citra humalapellettejä.
Mäski tehty 6 litraan vettä, joka lämmitetty 70 asteiseksi ja
johon lisätty kaikki maltaat, jäätyneet marjat ja 7 g katajaa suoraan.
Tämän jälkeen lämmitetty 60 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 60 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 70 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 60 minuuttia.
Tämän jälkeen lämmitetty 80 asteeseen ja tässä lämpötilassa haudutettu uunissa 60 minuuttia.
Tästä otettu vierrettä n.6,8 litraa ja kuurnanpohja ollut peitettynä katajalla,
jonka päällä ollut humalapelletit.
Käytetty huoneenlämmössä n.2 päivää josta lapottu n.6,6 litraa kanistereihin.
Kanisterit käyneet 12 päivää jääkaapissa, jonka jälkeen lapottu toistamiseen.
Mörkösedän Joulusahti 6,7%.
10122020
Väriltään karamellin ruskea, jossa punamultaa.
Tuoksussa karamellia, viljaa, hentoa hedelmäisyyttä ja aivan mitättömästi banaania taustalla.
Alkuun karamellia ja viljaa.
Keskivaiheilla toffeeta ja hieman banaania.
Lopussa karamellista mallasta, hentoa sitrusta ja mustikka koittaa muistuttaa olemassaolostaan.
Suuhun jää karamellimallas.
Tässä karamellimallas peittää mustikan alleen.
Arvosana:2+/5.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti