lauantai 2. toukokuuta 2015

Äijämäiset hodarit olutnakeilla.

Näin vapun jälkeen voipi maistua kunnon suolainen hodari. Elikkä tuumasta toimeen.
Tarvikkeet:
Wurstin olutnakki 1pkt.
Edam juustoa n.4,5 siivua. (rippuu siis juustosiivun ja sämpylän koosta).
Pajuniemen luomu aamiasipekonia 12 siivua.
Puolikas sipuli. (tästähän menee puolet käyttöö ja toinen puoli menee kokatessa suuhun).
Noin 6 cm:n pätkä kurkku, tosin riipuu paksuudesta.
Moniviljasämpylöitä 3kpl.
Otetaan kolme nakkia nipuun ja kääritään ympärille neljä siivua pekonia. Valmis tuotos laiteetaa panulle odottamaan. Muista laittaa pekonin pääty pannua vasten, niin ei aukea niin helposti.
Edellinen toistetaan vielä kahteen kertaan.
Sitten pannu lämpenemään. Pekonin ruskistuessa nippua käännetään, jotta tulee tasainen ruskistus ja samalla nakit lämpenee kunnolla. (ylimääräiset pekonisiivut voi halutessaa paistaa samalla)
Nakkien paistuessa samalla voi tehdä kurkkusalaatin.
Elikkä otetaan puolikas sipuli pienennetään tästä puolet mieleiseksi hakkeeksi. Toistetaan sama kurkun pätkälle. Tässähän samalla voipi mussuutta neljänneksen sipulista. (mikä jäi leikkaamatta). Äijjämäisesti säästetään astioita, eli nakkipakettia voi käyttää leikkuulautana.
Lopuksi sipulit ja kurkku sekoitetaan.
Muista tarkkailla nakkeja ja käännä tarvittaessa!

Tässä välissä voipi kostuttaa sämpylät. Elikkä vesihana virtaamaan. sämpylä toiseen käteen ja toinen käsi kastellaan hanan alla. Hierotaan märällä kädellä sampylän päällinen. Toistetaan sama sämpylän alapuolelle.  Sämpylöiden olessa kostutettu jokapuolelta, laitetaan ne 30 sekunniksi mikroon, niin pehmenee ja ei repeä avatessa.  
Muista tarkkailla nakkeja ja käännä tarvittaessa!
Puukota pehmeät sämpylät kyljestä auki ja taita avoimiksi.
Pohjaan Auran vihreätä sinaappia reilusti.
Kanteen ketsuppia puolet sinaapin määrästä.
Muista tarkkailla nakkeja ja käännä tarvittaessa!
Seuraavaksi tungetaan kurkkusalaatti kulmaukseen.
Muista tarkkailla nakkeja ja käännä tarvittaessa!
Tässä välissä voipi pistää ylimääräiset pekonit suuhun (jos pastoit ne) ja laittaa juustot sämpylään.
Juustoa tulisi olla koko sämpylän mitalla.
Muista tarkkailla nakkeja ja käännä tarvittaessa!
Sitten vain nostellaan nakit pälle ja odotetaan hetki, jotta juusto sulaa hieman.
Eikä haittaa, vaikka nakkipaketti hajoaa, sillä kyllähän sen sämpylän väliin kuitenkin saa.
Sen jälkeen vain mumsinmumsin!!!!
Lopuksi:
Yhden hengen ateriana, olisi kaksi riittänyt vallan mainiosti, mutta tulipahan tuo kolmaskin ahdettua.
Oli kyllä reilun suolasta, sekä sopivan rasvaista, jotta saa suonetkin tukkoon.
Kurkkusalaatti piristi sopivasti. Moniviljasämpylät toivat lisää makua ja suu tuntumaa.
Mielipide mausta tiivistettynä NAM!
Mietteitä, näin jälkikäteen:
Nakit olisi pysynyt paremmin kasassa, jos olisi tehnyt kahden nakin nippuja. (luomupekoni on parasta, niin sitä ei voi vaihtaa isompaan) Kahdella nakilla tosin riittäisi luultavasti kolme siivua pekonia per nippu.
Sämpylät sai nippa nappa painettua kasaan. Kun painoi nakkeja etu+keskisomilla alas ja painoi sämpylää peukaloilla ja nimetön+pikkurileillä kyljestä. Elikkä isompi sämpylä, taikka kaksi nakkia olisi toiminut paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti